[vc_row][vc_column][vc_column_text]به طور کلی سه نوع پر مصرف عملگرهای خطی را میتوان عملگر پنوماتیک، هیدرولیک و الکتریکی دانست. عملگرهای الکتریکی به دو دسته تقسیم می شود، عملگرهایی که از الکتروموتور معمولی (مثل جک های دربهای اتومات و تخت های بیمارستانی و … ) استفاده می کنند. از جمله ویژگی های این دسته از عملگرها موارد زیر را میتوان نام برد:
- دقت پایین موقیعتدهی
- سرعت کم
- نیروی کم
- استفاده از lead-screw برای انتقال حرکت
- استفاده از موتورهای AC و DC معمولی
- راندمان کمتر از 20%
دسته دوم عملگرهایی هستند که از استپر موتورها و سروو موتورها استفاده می کنند. این جکها به سرو جک (servo linear-actuator) معروف هستند. از جمله ویژگی های این عملگرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دقت بالای موقعیتدهی
- سرعت بالا
- نیروی بالا
- استقاده از ballscrew برای انتقال حرکت
- استفاده از servo موتورها و stepper موتورها
- راندمان بالای 90%
- قابلیت کنترل دقیق نیرو
- عمر بالا
- تعمیر و نگهداری آسان
از جمله کاربرد های سروو جک ها می توان به تغییر موقعیت پنلهای خورشیدی، تغییر دهانه شیرهای برقی برای تنظیم شدت جریان، ربات های موازی، سیستم های تغییر ارتفاع ، سیستم های کشش تسمه های کانوایر و در مواردی جایگزین جک های پنومات و هیدرولیک می توان نام برد.
انتخاب جک عموماً بدون در نظر گرفتن الکتروموتور است یا به عبارتی میتوان از یک الکتروموتور جدا برای هر نوع جکی استفاده کرد. عموماً استانداردهای روتینی برای جک ها و عملگرها وجود دارد اما به صورت سفارشی هم میتوان این نوع جک ها را ساخته و استفاده کرد. بسته به نیاز مشتری، سرعت نیرو و پارامترهای دیگر برای این جک ها قابل انتخاب است.
کاتالوگ سروو جکهای خطی ما رو می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
دانلود کاتالوگ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]